Çakraz Plajı

Bartın’da yer alan Çakraz Plajı, son dönemde Karadeniz’in yükselen değeri. Eğer yolunuz Amasra’ya düşerse ve keyifli bir hafta sonu geçirmek veya tatil yapmak istiyorsanız, bu plajı denemenizi öneriyoruz.

Çakraz Plajı Sizi Çağırıyor!

Karadeniz’in yükselen değerlerinden bir tanesi kesinlikle Bartın. İlk etapta ön yargılı yaklaşsanız da Samsun, Rize ve Zonguldak başta olmak üzere burada deniz turizmi son dönemde çok gelişti. İnsanlar, bundan 10-15 yıl önce Karadeniz’e burun kıvırsa da bu bölgeye tatil amaçlı gidenlerin sayısı azımsanacak kadar değil! Bartın bölgesinde yer alan Çakraz Plajı’nın da bunlardan biri olduğunu söylemekte fayda var. Eğer hayatınızda bir değişiklik yaratıp, farklı yerler görmeyi seviyorsanız Bartın’ı gezmenizi, denize girmek istiyorsanız da Çakraz Plajı’nı denemenizi tavsiye ediyoruz.

Çakraz Plajı’na Nasıl Gidilir?

Çakraz Plajı, ilçe merkezine yaklaşık olarak 15 km’lik bir mesafede yer alıyor. Şahsi aracınız ile Cide Yolu Caddesi ve Ankara Bartın Yolu/D010 kara yolu üzerinden plaja rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Eğer kendi aracınızla giderseniz 20-25 dakika içerisinde plaja varacaksınız. Öte yandan ilçe merkezinden 30 dakika aralıklarla kalkan minibüsler sayesinde de plaja gidebilirsiniz.

Çakraz Plajı’nın Denizi Nasıl?

İlçenin en çok tercih edilen plajlarından biri olan Çakra Plaj, masmavi denizi ve altın sarısı kumları ile Ege ve Akdeniz’i aratmıyor. Ortalama 1.5 km’lik bir plaja sahip olan Çakraz Plajı’nın denizinin bir hayli temiz olduğunu da söyleyelim. Zaman zaman oluşabilecek dalgalar yüzme bilmeyenler için problem yaratabilir. Bunun dışında denizin sığ olduğunu söyleyebiliriz.

Çakraz plajı giriş ücreti
Çakraz plajı giriş ücreti

Çakraz Plajı Olanakları

Plaj içerisinde pek fazla bir şey yok. Yani aktivite konusunda pek fazla bir şey bulunmuyor. Bunların dışında; WC, soyunma kabini ve duş bulunuyor. İçeride kafe ve restoranlar da yer alıyor. Kısacası özellikle günü birlikçiler tarafından tercih edilen Çakraz Plajı, size tüm imkanlar sunuyor.

Çakraz Plajı Kalabalık Mı?

Eğer sakin ve kafa dinlemek için bir tatil yeri arıyorsanız Çakraz Plajı, tam size göre. Fakat temmuz ve ağustos aylarında yani tatil sezonunun zirve yaptığı aylarda doluluğun arttığı konusunda uyaralım. Bunların dışında haziran ayında ve eylül ayının başında daha sakin bir plaj olduğunu söyleyelim.

Çakraz Plajı Giriş Ücreti

Plaja girerken, sizden herhangi bir ücret talep edilmiyor. Bunların yanında şezlong ve şemsiye için para ödemeniz gerekiyor. Bu ihtiyaçlarınız için de 20 ₺ ödemeniz yeterli olacaktır.

Bartın Çakraz Plajı Pansiyon ve Konaklama

Eğer tatil planınızı Çakraz Plajı’nı merkez alacak şekilde yapacaksanız, doğru yerdesiniz. Plajın çevresinde konaklayabileceğiniz birkaç otel var. Bunun dışında plajla sınırlı kalmayıp, eğer şahsi aracınız ile geldiyseniz Bartın’da gezilecek yerlere gitmenizi de öneririz.

Çakraz plajı
Çakraz plajı

Bartın’da Gezilecek Yerler

  • Amasra Kalesi
  • Tavşan Adası
  • Bartın Kent Müzesi
  • Çekiciler Çarşısı
  • Ağlayan Ağaç
  • Kuşkayası Yol Anıtı

Bartın’daki Diğer Plajlar

Bartın’da denize girebileceğiniz tek yer Çakraz Plajı değil elbette. Gezebileceğiniz ve vakit geçirebileceğiniz pek çok plaj mevcut.

Bartın Bozköy Plajı

İlçe merkezine yaklaşık olarak 15 km’de olan Bozköy Plajı, henüz herkes tarafından keşfedilmedi. Bu yüzden kesinlikle denemeniz gerekiyor.

Bozköy Plajı, el değmemiş doğası ve tertemiz denizi ile yavaş yavaş yıldızını parlatan plajlardan biri olarak ön plana çıkıyor. Özellikle plajın tamamının kumlarla kaplı olmasının yanında sığ bir denize sahip olması da kendini tercih sebebi yapıyor. Özellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilen bu cennette harika bir vakit geçirebilirsiniz.

Plajın içine gelecek olursak yeme ve içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz birkaç yer var. Ayrıca WC, duş ve soyunma kabini olanaklarının da olduğu bu plaja giriş ücretsiz. Şezlong ve şemsiye için de 15 TL ödemeniz gerekiyor.

Ayrıca kendi aracınız ile gelecekseniz her bir araç için 10 TL ödemeniz lazım.

Büyük Liman Plajı

Büyük Liman Plajı, ilçe merkezine en yakın olan yer. Sadece 500 metrelik bir mesafe mevcut. Bu plaja gidecek olanlar genellikle Cumhuriyet Caddesi ve Tahir Hoca Caddesi üzerinden yürüyerek ulaşım sağlıyorlar.

Büyük Liman, ayrıca ilçenin en büyük plajı, bunu da belirtmekte fayda var. Yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistler de zaman zaman buraya geliyor.

Denizin, sıcak olması ve deniz dibinin kumlu olması yüzünden de çok beğenilen bir plaj.

Öte yandan plaj, erken saatlerde dolduğu için yer bulmak zor olabiliyor. Planlarınızı buna göre yapabilirsiniz. Yeme ve içme için işletmelerin yer aldığı plajda; duş ve soyunma kabinlerinin ücreti 7 TL. WC için de 2 TL ödemeniz gerekiyor. Öte yandan şezlong ve şemsiye kiralamak isterseniz de 20 TL talep ediliyor. Plaja girişte ise herhangi bir ücret alınmıyor.

Tarlaağzı Plajı

Tarlaağzı Plajı, merkeze 8 km’lik bir mesafede yer alıyor. Zübeyde Hanım Caddesi üzerinden kişisel aracınız ile gidebilirsiniz. Bunların dışında genelde ilçe halkının kullandığı plaj, bir hayli temiz. Özellikle denizinin dalgasız olması ve her yerin kumlarla kaplı olması, kendisini bir adım öne çıkartıyor.

Bunların dışında plaj çevresinde restoran, kafe ve kişisel ihtiyaçlarınız için de market mevcut.

Eğer kendiniz araçsız bir şekilde gidecekseniz girişte 10 TL gibi bir ücret alınıyor. Aracınız ile gidecekseniz de 20 TL isteniyor. Bunların dışında içeride bulunan; duş, WC, şemsiye ve şezlong gibi ihtiyaçlarınız için de toplamda 30 TL’lik bir harcama yapmanız gerekiyor.

Bu yazımızda Bartın’ın Çakraz Plajı ve diğer plajları tanıttık. Eğer hayatınızda değişiklik yapıp, farklı bir yer görmek istiyorsanız bu ilimizi gezmenizi tavsiye ediyoruz.

Çağlar

Türkiye'deki plajlar, koylar ve denize girebileceğiniz yerlerle ilgili tüm merak ettiklerinizi paylaşıyorum. Bunun için tüm Türkiye'yi geziyor, bizzat her şey yerinde görüp, deneyimleyip sizlere aktarıyorum.

Yorum yapın