Ege Bölgesi’nin maviliğine sahip İzmir’in Dikili ilçesinde birçok harika plaj bulunur ve “Dikili Halk Plajı” bunlardan bir tanesidir. Türkiye’nin tatil cenneti İzmir’in Dikili bölgesi, her yıl yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir.
Dikili Halk Plajı Sizi Çağırıyor!
Midilli Adası’nın karşısında bulunan ve Midilli’nin kusursuz tabiatına bakan Dikili Halk Plajı, çevresinde ilginç hikayeleri bulunan birçok mağara, köy ve şelaleleri barındırır. Ayrıca el değmemiş tarihi yapıların ve atmosferin yanı sıra bu bölgede bulunan kaplıcalarda rahatlayabilirsiniz.
Dikili Halk Plajı, 50 metre genişliğinde, 5 kilometre uzunluğunda bir araziye sahiptir. İzmir il merkezine 106 kilometrelik bir mesafede bulunan plaja toplu taşıma ve şahsi araçla gelmek oldukça kolaydır. Fakat bu bölgede telefonun pek fazla çekmediği konusunda uyarıda bulunalım.
Dikili Halk Plajı Özellikleri
Sağlık Bakanlığı tarafından Mavi Bayrak ile ödüllendirilmiş Dikili Halk Plajı’nın, denizi ve plajı oldukça temizdir. Suyu son derece berrak ve zemini incecik kumlarla kaplı olan plaj, özellikle yaz aylarında çok kalabalık olabiliyor. Plajın içinde ve çevresinde her türlü yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz birçok işletme bulunurken, plajın içerisinde şezlong, şemsiye, tuvalet, duş, soyunma kabini gibi olanaklar da mevcuttur. Ayrıca plaja kendi ekipmanlarınızla gelmek serbesttir.
Denizin kıyı kesiminde incecik bir alan taşlarla kaplı olmasına rağmen plajın geri kalan kısmı kumlarla kaplıdır. Yer yer deniz kestanelerinin karşınıza çıkması konusunda da dikkatli olmanız gerekmektedir.
Engelli dostu olan bu plajda engelliler için tuvalet ve engelli rampası da bulunmaktadır. Bu özelliği ile gönülleri fethetmiştir.
Plajın denizi gündüz saatlerinde oldukça sığ ve durgunken akşamüzeri biraz dalgalı olabilmektedir. Dolayısıyla yüzme bilmeyen vatandaşları ve çocukları bu hususta uyarıyoruz. Ayrıca yaz aylarında yer bulabilmek için sabah erken saatlerde gelmenizi de öneririz.
Dikili Halk Plajı Ücretleri
Dikili Halk Plajı, belediyeye ait ücretsiz bir halk plajıdır fakat şezlong ve şemsiye işletme tarafından kiralandığı için belli bir ücreti vardır. Bu ücret ise kişi başı 50 TL’dir. Bu ücretler sezondan sezona değişiklik göstermektedir.
Dikili Halk Plajı’na Nasıl Gidilir?
Dikili Halk Plajı’na eğer şahsi arabanızla gelecekseniz bölgeye ilçe merkezinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Çanakkale yolundan gelirken Bergama Kavşağına sapmadan önce bir yol ayrımı bulunmaktadır. Sağ taraftaki yola girerek sol taraftaki sahil yolunu takip ettiğinizde doğrudan karşınıza çıkacaktır. Ayrıca ilçe merkezinden bölgeye düzenli olarak otobüs ve minibüs seferleri düzenlenmektedir.
Dikili Halk Plajı Yorumları
Dikili Halk Plajı’nı ziyaret edenler, bölge hakkında genellikle olumlu yorum yapmışlardır. Yorumların çoğu, denizin çok berrak, masmavi ve sığ olduğu yönündedir. Ayrıca plajın temizliği konusunda da oldukça olumlu yorum almıştır. Çoğunlukla gelen olumsuz yorumlar ise plajın kalabalık olduğu yönündedir.
İzmir’in Dikili ilçesine gelmişken başka harika plajları da görmeden geçmemenizi tavsiye ederiz. İşte o mükemmel Dikili Plajları…
- Bademli Koyu
- Killik Koyu
- Zindancık Koyu
- Pisa Koyu
Bademli Koyu
Dikili’nin Bademli Köyü’ne 1 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan Bademli Koyu, yemyeşil bir köy havası ve manzarası eşliğinde denize girebileceğiniz nezih plajlardan bir tanesidir. Bu koy, aynı zamanda Dikili’nin en büyük koyudur.
Sapsarı kumları ile turkuaz renkli tertemiz bir denize sahip olan plaj, aynı zamanda denize sıfır otel ve apartları ile konaklama imkanı da sunuyor.
Bademli Koyu’na girişler tamamen ücretsiz olup, şemsiye ve şezlong kiralama ücreti kişi başı 20 TL’dir. Plajın içerisinde yeme ve içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir işletme bulunmadığından, bu ihtiyaçlarınızı plaja gelmeden önce market ve kafeteryalardan karşılayabilirsiniz. Dilerseniz evden kendi malzemelerinizi getirip piknik de yapabilirsiniz.
Killik Koyu
Killik Koyu, ismini bu bölgeden çıkarılan doğal killerden almıştır. Bademli Koyu’nun hemen yanında bulunan Killik Koyu, Dikili merkezine yaklaşık olarak 10 kilometrelik bir mesafede bulunmaktadır. Bademli Koyu’na oranla daha küçük olan Killik Koyu, yemyeşil denizi ve manzarası ile Maldivler havası uyandırmaktadır.
Killik Koyu’nun yukarısında Ruhi Baba’nın Yeri adlı bir işletme bulunur ve buradan yeme içme ihtiyaçlarınızı çok uygun fiyatlara karşılayabilirsiniz. Ayrıca bu restoran, deniz ürünleri ve sigara böreği ile ünlüdür.
Killik Koyu, kamp seyahatini seven vatandaşlar için oldukça uygun bir bölgedir. Koyun çevresinde kamp için ideal tesisler bulunmaktadır.
Killik Koyu’na giriş ücreti ise 30 TL’dir.
Zindancık Koyu
Dikili’ye yaklaşık olarak 10 kilometrelik bir mesafede bulunan Zindancık Koyu, Bademli’deki en küçük koydur.
Oldukça sakin bir atmosferi bulunan plajın çevresinde hiçbir işletme yoktur ve sadece birkaç tane ev vardır.
Zindancık Koyu’nun hemen karşısında yüzerek varabileceğiniz At Adası bulunmaktadır. Bu bölgeyi de yüzerek görmenizi tavsiye ederiz.
Koya giriş tamamen ücretsizdir ve taksi ile ulaşmak isterseniz taksi ücretleri 50-60 TL arası değişmektedir.
Pisa Koyu
Dikili merkezine yaklaşık 12 kilometrelik bir mesafede bulunan Pisa Koyu, özellikle yabancı turistlerin ilgi odağı olmuş durumda. Bölgede denize girmek için en ideal bölgelerden biri olan Pisa Koyu, tertemiz plajı ve masmavi denizi ile ünlüdür.
Kumlu bir zemine ve sığ bir denize sahip olan plajda ister şezlong ve şemsiye kiralayıp ister kendi malzemelerinizle gelebilirsiniz.
Koya giriş tamamen ücretsizdir ve şezlong ve şemsiye için bir kiralama bedeli tahsil edilmektedir. Bu ücret ise kişi başı 25 TL’dir. Ayrıca kendi aracınız ile gelecekseniz bir otopark mevcuttur. Otopark ücreti ise 25 TL olarak belirlenmiştir.
Konaklama için ise koyun çevresinde birçok apart ve otel bulunmaktadır.
Bu gezi yazımızda sizlere muhteşem atmosferi ile ünlü Dikili Halk Plajı ve Dikili’nin efsane plajlarını tanıttık. Eğer İzmir’de tatil yapacaksanız Dikili bölgesini ziyaret etmenizi ve bu görülmeye değer plajlarda tatil yapmanızı tavsiye ederiz.