Gelibolu Plajları

Kafa dinlemek ve huzur bulmak istiyorsanız Gelibolu Plajları size göre olabilir. Çanakkale’nin bu eşsiz plajlarında hem de gezip hem de dinlenme fırsatı bulabilirsiniz.

Gelibolu Plajları Sizi Çağırıyor!

Gelibolu plajlarının suyu çok temiz
Gelibolu plajlarının suyu çok temiz

Eğer tatil planı yapmadıysanız, bu önerimizi okumanızı tavsiye ediyoruz. Ülkemizin tarihi açısından çok önemli bir yere sahip olan Çanakkale, son yıllarda özellikle yaz sezonlarında ziyaretçi akınlarına uğruyor. Ayrıca tatil yapmak için de harika bir nokta. Aileniz ve sevdikleriniz ile unutamayacağınız bir tatil yapmak istiyorsanız Gelibolu Plajları’na gidebilirsiniz. Özellikle sahip olduğu doğal güzelliklerin yanında müthiş tarihi yapısı ile de çevreyi gezebilirsiniz. Bu yazımızda size Gelibolu Plajları’nı tanıtıp, onlar hakkında bilgi vereceğiz. Kim bilir, belki de gelecek tatil planınızda ufak da olsa bir rol oynarız!

  • Hamzakoy Plajı
  • Gelibolu Belediyesi Halk Plajı
  • Kömür Limanı Plajı
  • Bolayır Plajı
  • Fatma Kadın Koyu
  • Güneyli Plajı
  • Değirmendüzü Koyu Plajı
  • Mavi Saroz Plajı

Hamzakoy Plajı

Hamzakoy Plajı, ilçenin merkezine çok yakındır. Hatta bu plaja gitmeyi tercih edenler ilçe merkeze yakınlığından dolayı zaman zaman da yürüyorlar.

Tarihi açıdan da bir öneme sahip olan plaj, 12 Eylül sürecinde Bülent Ecevit ve Süleyman Demirel’i bünyesinde ağırlamıştır. Bölgede hem yakınlık hem de tarihi yapısı sayesinde çok dikkat çeken Hamzakoy Plajı, oldukça temiz bir denize sahiptir. Suyun sıcaklığı da yaz döneminin neredeyse tamamında kolaylıkla denize girebilmesini sağlamaktadır.

Bu arada Hamzakoy Plajı’nın, Mavi Bayrak sahip olduğunu da söyleyebiliriz. Plaja haftanın 7 günü açık olup, saat 10:00 ile 18:00 arasında ziyaretçi kabul etmektedir. Öte yandan plaja giriş için herhangi bir ücret talep edilmiyor. Bu özelliklerin yanı sıra şezlong ve şemsiye kiralamak için de herhangi bir ücret ödemenize gerek yok.

Gelibolu Belediyesi Halk Plajı

Gelibolu plajları
Gelibolu plajları

İlçe merkezine yakın olan plajlardan bir diğeri de Gelibolu Belediyesi Halk Plajı’na yürüyerek gidebilirsiniz. Belediye tarafından işletilen plaj, her yaz sezonunda ziyaretçi akınına uğruyor.

Tertemiz sulara sahip olan halk plajı, tamamen kumlarla kapalı.

İçerideki hizmetlere herhangi bir ücret ödemenize gerek yok. Yani; duş, WC, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye hizmetleri ücretsiz sunuyor. Ayrıca içeride yeme ve içme ihtiyaçlarınızı kolaylıkla karşılayabileceğiniz bir tesis bulunuyor.

Aileler tarafından çok tercih edilen plaj, aynı zamanda Mavi Bayrak ödülünü de almayı başarmıştır.

Kömür Limanı Plajı

Saros Körfezi’ne yakın alan Kömür Limanı Plajı, ilçe merkezine yaklaşık 22 kilometre mesafede yer alıyor. Plaja, bulunduğu konumdan dolayı genellikle kendi aracınız ile gitmeniz daha uygun olacaktır.

İçerisinde pek çok imkanı bulunduran plajın suları da harika. Öte yandan içeride su altı sporları ve dalış aktiviteleri gerçekleştirebilirsiniz.

Eğer kamp yapmayı seviyorsanız da bu plaj size göre. İçeride kamp kurabileceğiniz bir alan mevcut. Eğer balık tutmaktan da keyif alıyorsanız, içeride olta kiralayabileceğiniz yerler mevcut. Bunun için de 200 – 250 TL ödemeniz gerekiyor. Paketin içerisinde sandal da mevcut.

Kömür Limanı Plajı’nın bir özelliğinden de bahsedecek olursak, doğa ile iç içe olduğu için tercih edilen harika bir plaj olduğunu söyleyelim.

Bolayır Plajı

Gelibolu’ya bağlı yaklaşık 18 kilometre uzaklıktaki Bolayır Köyü sınırlarında bulunan plaja toplu taşıma veya kendi aracınız ile gidebilirsiniz. Bu bölgeye, Bolayır minibüslerinin gittiğini bilmek, bölgeye ulaşım için bilmeniz gereken tek bilgi olacaktır.

Saros Körfezi’nde harika vakit geçirebileceğiniz Bolayır Plajı, upuzun bir sahile sahip. Bu yüzden kolaylıkla yer bulabilirsiniz. Plaj içerisinde yeme ve içme ihtiyaçlarınızı karşılayacağını bir tesis de mevcut.

Halk plajından uzak olan yani kısacası özel bir işletme statüsüne girebilecek olan Bolayır Plajı’na giriş için herhangi bir ücret alınmıyor. Fakat 2 şezlong ve 1 şemsiye kiralama ücreti yaklaşık 25 – 30 TL arasında değişkenlik gösteriyor.

Fatma Kadın Koyu

Gelibolu’da yer alan Güneyli Köyü’ndeki Fatma Kadın Koyu, ilçe merkezine 13 kilometre uzaklıkta yer alan bir mekan. Buraya şahsi aracınız veya otobüsler vasıtasıyla da gidebilirsiniz. Saros Körfezi’nin nefes kesen manzarasını burada takip etme fırsatına sahip olacaksınız.

Etrafı adeta cenneti andıran Fatma Kadın Koyu, yeşilliklerle dolu. Deniz suyu ortalamanın altında olsa da müthiş suları var. İçeride herhangi bir işletme bulunmadığını da unutmayın. Yani temel ihtiyaçlarınızı yanınızda getirmeniz gerekiyor. Bu yüzden hazırlıklı olmanızda fayda var.

Güneyli Plajı

Gelibolu ilçesinin Güneyli kasabasında yer alan Güneyli Plajı, ilçe merkezine yaklaşık 11 kilometre uzaklıkta Saros Körfezi bölgesinde yer almaktadır. Şahsi aracınızla birlikte ya da Güneyli minibüslerini kullanarak plaja kolaylıkla gidebilirsiniz.

İçeriye girerken, herhangi bir ücret alınmıyor. Şezlong ve şemsiye için de 25-30 TL civarında bir ücret ödemeniz gerekiyor. Ücretler, yoğunluk durumuna göre değişkenlik gösterebilmektedir. Verdiğimiz bilgilerin yanı sıra içeride; duş, WC ve soyunma kabini de mevcut. Yeme ve içme ihtiyaçlarınızı da içerideki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Değirmendüzü Koyu Plaj

Değirmendüzü Köyü’nde bulunan plaja araç veya Değrmendüzü minibüsleriyle sayesinde rahatça gidebilirsiniz.

Plaj, genellikle sahil oluyor İçeride; kabin, WC konusunda da hizmetler mevcut. Şezlong ve şemsiye ihtiyaçlarınızı yanınızda getirmeniz faydalı olabilir. İçeriye girişte herhangi bir ücret alınmıyor.

Verdiğimiz bilgilerin yanı sıra yine de belirtmekte fayda var ki burası bir koy olduğu için suyun da buna göre biraz serin olduğunu bilmeniz gerekiyor.

Mavi Saroz Plajı

Güneyli Köyü’nde yer alan harika bir plaj daha… Mavi Saroz Plajı, ilçe merkezine 13 kilometre mesafede yer alıyor. Özel aracınızla Ocaklı Köyü üzerinden gidebilirsiniz. Bunun yanında Ocaklı minibüsleri ile de plaja ulaşım seçeneği mevcut.

Temiz bir denize sahip olan plajda, çok fazla işletme var. Şezlong fiyatları, işletmeye göre 40-55 TL arasında da değişiyor. Yiyecek, içecek, duş, soyunma kabini ve WC gibi ihtiyaçlarınızı da burada giderebilirsiniz.

Bu yazımızda Gelibolu Plajları hakkında detaylı bilgi verdik. Hem sahip olduğu tarihsel atmosfer hem de doğal güzellikleri ile buraya gitmenizi ve plajları denemenizi tavsiye ediyoruz.

Çağlar

Türkiye'deki plajlar, koylar ve denize girebileceğiniz yerlerle ilgili tüm merak ettiklerinizi paylaşıyorum. Bunun için tüm Türkiye'yi geziyor, bizzat her şey yerinde görüp, deneyimleyip sizlere aktarıyorum.

Yorum yapın