Marmaros Plajı

Marmaros Plajı, Çanakkale’de yer alan ve Gökçeada içerisinde konumlanmış muhteşem bir tatil noktasıdır. Tatil planları yapmadan önce muhakkak bu destinasyon hakkında yeterli bilgiye sahip olduğunuzdan emin olmalısınız.

Marmaros Plajı Sizi Çağırıyor!

Türkiye’nin en büyük adası olan Gökçeada, Ege Denizi’nde güzel kıyılara ve berrak sulara sahiptir. Gökçeada, etkileyici gün batımı ve bol balık yemekleri ile de ünlüdür.

Kabatepe veya Çanakkale’den yaklaşık bir buçuk saatlik keyifli bir tekne yolculuğu, sizi Türk adalarının en büyüğü olan Gökçeada’daki Kuzu Limanı’na ulaştırır. Türkiye’nin en batı ucunda yer alan Gökçeada, çok sayıda kültürel varlığı ve çarpıcı doğal güzellikleri ile popüler bir turizm merkezidir.

Günümüzde turizmin göz bebeği olan Gökçeada, bünyesinde birçok plajı barındırmaktadır. Bu plajlardan bir tanesi de Marmaros Plajı’dır. Sahip olduğu güzellikleri sayesinde her yıl yaz sezonlarından yerli ve yabancıların akınına uğramaktadır.

Marmaros Plajı’na Nasıl Gidilir?

Marmaros, adanın kuzey bölümünde yer alıyor. Aynı zamanda bir koy olma özelliğini de taşıyan Marmaros Plajı, denize girilme potansiyeli olan nadir koylardan biri olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Dereköy yolunu tamamladıktan sonra sağa sapılan bir yoldan gidiliyor Marmaros Plajı’na.

Marmaros Plajı’na Gidiş Açılacak Mı?

Yaşanan orman yangınları sebebiyle Marmaros Plajı’na gidilen yol kapatılmıştı. Fakat edinilen son bilgilere göre 2023 yılından itibaren plajın, halka açılacağı öğrenildi. Konuyla ilgili olarak plaj yetkililerinden net bilgi alabilirsiniz.

Marmaros plajına nasıl gidilir
Marmaros plajına nasıl gidilir

Marmaros Plajı’nda Kamp Yapılır Mı?

Kamp severlerin en merak ettiği sorulardan biri de “Marmaros Plajı’nda kamp yapılır mı?” sorusudur. Evet, burada kamp yapabilirsiniz. Hem çadırınızı kurup hem de denize girmenin tadını çıkarabilirsiniz.

Fakat bu bölgede herhangi bir işletme yok. Bu yüzden pek çok ihtiyacınızı yanınızda getirmelisiniz. Yani wc, duş, kabin, yeme ve içme tesisleri konusunda içeride hiçbir işletme yok. Bu yüzden hazırlıklarınızı şimdiden yapın deriz!

Marmaros Plajı’nda Giriş Ücreti Var mı?

İçeride herhangi bir işletme olmadığı için sizden herhangi bir ücret de alınmıyor. Ancak az önce söylediğimiz gibi şezlong ve şemsiye gibi de seçenekler mevcut değil. Bu yüzden tüm ihtiyaçlarınızı yanınızda getirmelisiniz.

Marmaros Plajı, Çocuklara Uygun Mu?

Adı üzerinde bir koy olduğu için aslında buranın çocuklar için pek güvenli olmadığını belirtebiliriz.

Gökçeada’ya Nasıl Gidilir?

Nereden gelirseniz gelin Gökçeada’ya ulaşımın tek yolu, feribot ile sağlanıyor. Deniz ulaşımında feribot ve deniz otobüsü kullanılıyor. Her geçen yıl, turizmin geliştiği bu bölgeye rağbetin artmasıyla birlikte seferler daha sık yapılmaya başlanmıştır. Sadece Kabatepe Limanı’ndan kalkan feribotlar ile gidiş sağlanıyor.

Eğer şahsi aracınız yoksa Gökçeada’ya otobüs ile de gidebilirsiniz. Yaz sezonu içerisinde bu konuda hizmet veriliyor. Ancak kış sezonunda, otobüsler adaya gitmiyor.

Marmaros plajı
Marmaros plajı

Gökçeada’daki Diğer Plajlar

Bu arada Marmaros dışında da Gökçeada’da gidebileceğiniz pek çok plaj mevcut. Onları da sizler için derledik.

  • Gökçeada Aydıncık Plajı
  • Gökçeada Uğurluk Plajı
  • Gökçeada Kadınlar Plajı
  • Gökçeada Kefalos Plajı
  • Gökçeada Laz Koyu Plajı

Gökçeada Aydıncık Plajı

Aydıncık Plajı, adanın güney doğu bölümünde yer alırken, Tuz Gölü’ne çok yakındır. 1.2 km uzunluğa sahip olan bu plaj, her yaz sezonunda adeta ziyaretçi akınına uğrar. Plaj çevresinde konaklamak istiyorsanız da tercih edebileceğiniz en iyi yerlerden biridir. Çünkü, diğer plajlar ile kıyaslandığında bu bölgede onlarca otel ve tesis bulunuyor.

Öte yandan eğer hayatınızda adrenalini hiç eksik etmiyor ve sürekli olarak bir heyecan arıyorsanız, Aydıncık Plajı, bu konuda size doyuma ulaştıracaktır. Aydıncık Plajı, sörf yapmak için tamamen uygundur.

Ayrıca sakin denizi ile ön plana çıkan bu plaj, aileler için tercih sebebidir. Geçtiğimiz yıl plaja girişler ücretsizdi. Fakat şezlong ve şemsiye için 25-35 arasında değişkenlik gösteren ücretlerin alındığı biliniyor.

Gökçeada Uğurluk Plajı

Gökçeada Uğurlu Plajı, belki de bölgede yer alan ve merkeze en uzak olan plajlardan biri. Bu tesise ulaşmak için tam 29 km yol katetmeniz gerekiyor.

Ancak pek çok kumlu plajın olduğu Gökçeada’da bu tesis, diğerlerine nazaran daha az tercih ediliyor. Çünkü plajın bir kısmının taşlı olması aileler için zaman zaman zorluk yaratabiliyor. Ancak yine de denize girdikten sonra sığ sular ile karşılaşıyorsunuz.

Bu bölgedeki birçok plajda olduğu gibi Uğurlu Plajı’na girişte herhangi bir ücret ödenmiyor. Ancak şezlong ve şemsiye ücretlerinin 25-35 arasında olduğu biliniyor.

Bu arada eğer gün batımını izlemek istiyorsanız da Uğurlu Plajı’nı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Akşamüzeri harika bir manzaranın oluştuğu, gün batımını takip edebilmek için en doğru adres olabilir!

Gökçeada Kadınlar Plajı

“Gökçeada’da kadınlar plajı bulunuyor mu?” sorusu da en merak edilen noktalardan biri. Normal şartlar altında kadınlar için ayrı bir plaj bulunmuyor. Ancak yetkililerden alınan bilgilere göre bu konuda zaman zaman bazı plajlar, sahilin bir bölümünü kadınlar için ayırıyor. Onlar için ayrı bir bölge ve zaman oluşturuluyor.

Bu uygulamayı zaman zaman bazı plajlar yaparken, sürekli olarak değişkenlik gösterdiği de edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

Kesin ve net cevap alabilmek için tatil planınızı yapmadan önce bölgedeki işletmeciler ile iletişim kurmanız gerekiyor.

Gökçeada Kefalos Plajı

Gökçeada’nın incisi Kefalos Plajı… Altın rengi kumları, tertemiz denizi ile adeta cenneti andırıyor. Tamamen profesyonel bir işletme olan Kefalos plajı, bünyesinde pek çok hizmeti de barındırıyor.

Ancak bu plaja ulaşım, sadece özel araçlar ile gerçekleştiriliyor. Bunun dışında bölgeye ulaşım yok. Ayrıca sörf konusunda eğitim veren kuruluşlar da mevcut. Bu alanlarda kendinizi geliştirip, keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Zaman zaman rüzgârın olduğu Kefalos Plajı’nda ücretler, diğerlerine göre bir tık daha pahalı. Geçtiğimiz sezon, 35-45 arasında şezlong ve şemsiye kiralama bedeli bulunuyordu. Plaja girişlerin ücretsiz olduğunu da belirtelim.

Gökçeada Laz Koyu Plajı

Gökçeada Laz Koyu Plajı, bir yamacın arkasında yer alıyor. Bu yüzden sizlere sakin bir ortam sağlıyor, en azından adanın diğer yerleri ile kıyasladığında… Doğal güzelliklere sahip olan bu bölgede giriş için herhangi bir bedel talep edilmiyor. Gelen bilgilere göre de şezlong ve şemsiyenin 20-30 TL arasında kiralandığı belirtiliyor.

Bu yazımızda Marmaros Plajı ve çevre plajları tanıttık. Gökçeada hem plajları hem de sahip olduğu doğal güzellikleri sayesinde size kusursuz bir tatil yapma imkanı sağlıyor. Eğer yolunuz düşerse, bu harika adanın tamamını gezmenizi ve incelemenizi tavsiye ediyoruz.

Çağlar

Türkiye'deki plajlar, koylar ve denize girebileceğiniz yerlerle ilgili tüm merak ettiklerinizi paylaşıyorum. Bunun için tüm Türkiye'yi geziyor, bizzat her şey yerinde görüp, deneyimleyip sizlere aktarıyorum.

Yorum yapın