Anzak Koyu Plajı

Kültür turu, kamp, deniz, kum, güneş… Hepsinin bir arada bulunduğu bu muhteşem seyahate hazır mıyız? O zaman buram buram tarih kokan bu muhteşem Anzak Koyu plajını sizler için tanıtalım.

Anzak Koyu Plajı Sizi Çağırıyor!

Anzak Koyu, Çanakkale’nin Eceabat bölgesinde yer alır ve bu bölge Çanakkale Savaşı’na ev sahipliği etmiştir. Plaj adını, savaş sırasında bu sahile çıkarma yapan Anzaklardan alır. Kültürel dokusunu bütünü ile koruyan bu bölge, bir tarihi yaşamak isteyenler için unutulmaz bir deneyim yaşatır. Eceabat genellikle bir kamp bölgesidir. Her yıl yerli ve yabancı turistler hem Çanakkale Şehitliğini hem de o efsane Çanakkale Savaşı’nın geçtiği yerleri, “geçilemez Çanakkale Boğazı’nı” görmek için bu bölgede kamp kurarlar. Anzak Koyu da size o tarihi atmosferi iliklerinize kadar hissettirecek sahillerden bir tanesidir. Burada kamp kurabilir, deniz ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

Anzak Koyu Plajı Özellikleri

Ege Denizi’nin kusursuz maviliğine sahip Anzak Koyu’nun denizi, yazın bile sakin ve tenhadır. Bu sebeple plaj oldukça temizdir. Plajın yüzeyi kum, taş ve çakıllardan oluşur. Keza denizin dibi de aynı şekilde kumla karışık taş ve çakıllardan oluşmaktadır. Deniz oldukça sığ ve genelde dalgasızdır. Uzaktan dümdüz, çarşaf gibi görünür. Plajın arkasında, gölgesinde oturup serinleyebileceğiniz ağaçlık alanlar bulunmaktadır. Mavinin her tonunun bulunduğu bu rüya gibi plajın temizliğinden bahsetsek de ne yazık ki Mavi Bayrak unvanı bulunmuyor. Ayrıca denizin sıcaklık seviyesinin normalden bir tık daha soğuk olduğu konusunda uyarımızı yapalım.

Anzak Koyu plajı giriş ücreti
Anzak Koyu plajı giriş ücreti

Anzak Koyu Olanakları

İlçe merkezine 15 kilometrelik bir mesafede bulunan Anzak Koyu, birçok olanağa sahiptir. Yeme içme gibi temel ihtiyaçlarınızı plajın içerisindeki büfeden karşılayabileceğiniz gibi aynı zamanda yanınızda getirip piknik de yapabilirsiniz. Ayrıca plajın duş, tuvalet, soyunma kabini ve otopark gibi olanakları da mevcuttur.

Anzak Koyu’nda Kamp Yapılır Mı?

Aynı zamanda bir kamp bölgesi olan Eceabat’ta birçok kamp yeri bulunmaktadır. Anzak Koyu da bunlardan bir tanesidir. Kendi çadırınızı getirerek ücretsiz bir şekilde konaklayabilirsiniz. Ayrıca karavanınız ile gelecekseniz bu bölge karavan ile konaklamak için de uygundur.

Anzak Koyu Ücretleri

Anzak Koyu’na girmek için herhangi bir ücret alınmıyor. Ayrıca içerisindeki tuvalet, duş, soyunma kabini ve otopark gibi olanaklar da tamamen ücretsizdir.

Çanakkale Şehitliği’nin orada yani Ecabat bölgesinde pek çok plaj ve koy da bulunuyor. Gürültülü ve kalabalık ortamlardan uzaklaşmak istiyorsanız, buradaki yerleri kesinlikle denemelisiniz.

  • Kabatepe Plajı
  • Zargana Plajı
  • Eceabat Halk Plajı
  • Kilye Koyu
  • Kocadere Plajı

Kabatepe Plajı

Kabatepe Plajı, ilçe merkezine tam 12 km uzaklıkta. Bu noktaya şahsi araç ve Kabatepe minibüsleri ile de ulaşım sağlayabilirsiniz. Plaja girişte, otopark için herhangi bir ücret alınmadığını da sözlerimiz arasına ekleyelim.

Özellikle masmavi denizi ile “Çanakkale’nin en sevilen plajları”ndan biri olan Kabatepe, belediye tarafından düzenlikle olarak temizlenmektedir. Sahilin ve denizin pek çoğu kumsaldan oluşur. Sadece denize girdikten sonra ilk etapta ufaklı tefekli çakıl taşlarına rastlayabilirsiniz. Fakat suyun içerisinde adım attıkça tamamen kendinizi bir kumsal içinde bulacaksınız.

Ayrıca plajda pek çok hizmet için de ücret alınmıyor. İlk etapta plaja giriş için herhangi bir ücret ödemenize gerek yok. Tuvalet ve duş konusunda da hizmet veriliyor.

Fakat şezlong ve şemsiye için ücret alındığını biliyoruz. Bunun için de 25 ₺ gibi bir ücret ödemeniz lazım.

Zargana Plajı

Eceabat’ın içerisinde yer alan ve muhtemelen daha önce adını bile duymadığınız bir köy var. Kilitbahir Köyü’nde yer alan Zargana Plajı, adeta minik bir tatil cenneti. İlçe merkezinden 4 km’lik bir mesafe bulunuyor. Ulaşım konusunda imkanların yaz döneminde bile sınırlı olduğunu belirtebiliriz. Bu yüzden özel araç veya taksi tutmanız işinize yarayacaktır. Öte yandan bazı kişiler de plaja, yürüyerek gitmeyi tercih ediyor.

Bu bölgeye gittiğinizde sadece plaja girmek ile sınırlı kalmayacaksınız. Eğer bir kamp tutkunuysanız çadır kurabileceğiniz bölgeler de mevcut. Sadece kamp değil, elbette. Diyelim ki böyle bir imkanınız yok. Fakat yine de burada kalmak istiyorsanız, tek imkanınız sadece kamp değil. Bölgeye çok yakın mesafede konaklayabileceğiniz işletmeler de var.

Bu plaja da giriş için herhangi bir ücret alınmıyor. Ancak şezlong ve şemsiye için 35 ₺ ödemeniz gerekli.

Eceabat Halk Plajı

Eğer çok fazla mesafe kat etmeden bir plaja gitmek istiyorsanız, Çanakkale’nin Eceabat ilçesi bu konuda size çok güzel bir imkan veriyor. İlçe merkezinden buraya yürüyerek ulaşabilirsiniz.

Bu arada denize girmenin tehlikeli olduğu noktalar bulunuyor bu plajda. Bu yüzden de söz konusu noktalar dubalarla işaretlenmiş. Dubalar olsa da siz yine de dikkatli olun.

Bu arada plaj içerisinde pek çok işletme mevcut. Bir gününüzü kolaylıkla geçirebilirsiniz. Alkol  satışının yapıldığını da söylemekte fayda var.

Tesislere giriş için bir ücret alınmıyor. Ancak şezlong ve şemsiye için kiralamak için bir bedel alınıyor. Bunun için de 35 ₺ ödemeniz gerekiyor.

Kilye Koyu

İlçe merkezine 4 km mesafede olan Kilye Koyu’na ulaşım çok rahat. Kilye Koyu, adından da anlaşılacağı masmavi ve tertemiz bir denize sahip.

Bu bölgeye ister özel araç isterseniz de yürüyerek ulaşabilirsiniz. Toplu taşıma seçeneği ise maalesef bulunmuyor.

Öte yandan herhangi bir işletme olmadığı için içeriye girerken, sizden bir ücret alınmıyor.

Eğer sakin bir deniz arıyorsanız, kesinlikle doğru noktadasınız.

Anzak Koyu plajı
Anzak Koyu plajı

Kocadere Plajı

Günübirlik gidecek bir yer mi arıyorsunuz ve rotanız Çanakkale mi? Tam olarak istediğiniz yeri bulmuş olabilirsiniz. Kocadere Plajı; Kabate ve Anzak Koyu arasında yer alan bir bölgede. İlçe merkezine tam 12 km uzaklıkta olan bir plaj…

Eğer kafa dinlemek istiyorsanız; kesinlikle tercih etmelisiniz. Özellikle günübirlikçi iseniz ve kısıtlı vaktiniz varsa henüz çok fazla kişi tarafından keşfedilmemiş Kocadere, imkanlarıyla harika olanaklar sağlıyor.

Bu arada Anzak Koyu plajı içerisinde işletme olmadığı için herhangi bir ücret yok. Bu yüzden; restoran, WC, duş ve soyunma kabini konusunda eksikler var. Bu konuda nasıl önlemler alacağınız size kalmış…

Çağlar

Türkiye'deki plajlar, koylar ve denize girebileceğiniz yerlerle ilgili tüm merak ettiklerinizi paylaşıyorum. Bunun için tüm Türkiye'yi geziyor, bizzat her şey yerinde görüp, deneyimleyip sizlere aktarıyorum.

Yorum yapın